tiistai 2. syyskuuta 2008

Päivä 33 Ylämäki alamäki

Eiliseltä jäi hehkutettua, että paikka nimeltä Lompoc omaa oivallisen ilmaston. Aurinko paistaa ja lämpöä on sivistyneet noin 21 astetta celsiusta. Sinne pysähdyimme noin klo 14 ennen nousemista hwy 1:stä vuoristoon. Tykästyin clam chowderiin (alkukeittoa tjsp.) ja söin jonkinlaisen kalalautasen.

Ensimmäisenä aamuna San Franciscossa pistin ilmastoinnin päälle ja kävin kylpyammeessa ajattelemassa rakkaimpiani. Lähes saunapuhtaana harjasin tukkani ja pistin puhtaat vaatteet päälle. Lähdimme kävellen liikenteeseen ja ylös mäkiä. Onneksi ei ollut krapulaa !

Aurinko paistoi ja ilma oli viileä ! Minä tykkään tästä paikasta. Kävelimme lisää ja todistimme käytännön juttuja mitä ihmisten pakkaaminen mäkeen tuottaa..

Ja täällä ei luoteta ihmisten käsijarruihin..

Jjep. Kävelimme mäkeä sitten vaihteeksi alaspäin lähes autioita laborday katuja paikalliseen chinatowniin. Riisiallergiani takia emme pysähtyneet syömään muuta kuin silmillämme satunnaisia aasialais kaunottaria. Jatkoimme business districtiin jossa kaukaa lupaavat ruokapaikat olivat sulki. Bongasin starbucksin josta otin ison kahveen mukaan maidolla ravitsemaan aamun punnerruksien runtelemaa kroppaani. Jatkoimme satama-alueelle joka oli tosi kiva 9+. Paaljon merenelävää oli tarjolla paikallisessa kauppahallissa kuin myös pyöräileviä homopariskuntia ja paikallista viiniä. Jatkoimme matkaamme pitkin satama-aluetta ja pysähdyimme syömään melkoisen hienoon rantaravintolaan joka oli tyyliltään ehkä aasia/new england sekoitus. James veti leipää ranskalaisilla, mutta itse tilasin bloody maryn (melko huono) ja kaljan sekä kaksi erilaista clam chowder soppaa (jeppiskamaa). Kärsimme sapuskoista noin 30$ mieheen (18% gratuity oli jo laskussa mutta emme halunneet change?). Perkele tuo south park jakso vaan ei ikinä vanhene täällä =D.

Jatkoimme matkaa pitkin laiturialuetta ja matkalla ohitsemme pyöräili kaksi tyttökissaa jotka huutelivat ihan silkkaa suomea kirkkaassa päivän valossa ! Olisin lähtenyt perään, mutta James halusi kuvailla jotain shittiä. Kävelimme eräällä laiturilla kohti U.S.S Pampaninoa, joka on toisen maailmansodan aikuinen sukellusvene. Nyt blogin interaktiiviseen osuuteen. Tunnista oikein tämä pyssy niin voit voittaa yllätys palkinnon !

Jsuvanto (nimi muutettu) ei saa vastata. Muutenkin on kerääntynyt liiaksi kortteja matkan varrelta. Kaikki jotka haluavat saada postia rapakon takaa voisi laittaa osoitteitaan minulle joko kommenttina tähän blogiin tai vaikkapas sähkökustilla. Noh niinno niin sitten vieressä oli vanhojen pelikoneiden ja muiden huvitus laitteiden museo. Kysyin muumiolta 25c hintaan (inflaatio korjattu koska alkup. rahan arvolla olisi koko koneen saanut tuolla), että onko minulla sex appealia. I kän häs appeal ? Kallo nyökytteli joten olin siis kuuminta hottia. James bongasi vastaavan laitteen jossa quarterilla seurasi paljon surinaa, minimaalista liikettä ja nukelta leikattiin giljotiinissa pää. Halvat oli huvit ennen. Lähdimme pois ja näppäisin kuvan vielä amatööriprojektista jonka jotkut yliopistojannut olivat askarrelleet. Tässä on mielestäni kunnioitettavaa yritystä ja teekkarihenkeä.

Huomatkaa ihq regulation sized koripallo rear ballastina =D.

Jatkoimme matkaa pitkin katuja ja jano alkoi hiipiä niskaan. Bongasimme paikallisen hooterssin ja noin 10 min odottelun jälkeen meille irtosi pöytä. Sisään meidät oli houkutellut 3,50$ happy hour fosters tuoppi. Älkääpä älähtäkö. Sivistyneet kaljanjuojat voivat juoda fosterssia ikäänkuin kalibrointikaljana. Se ei ole liian pahaa, mutta parempaakin tietää olevan. Noh tilasimme tuopit fosterssia ja samaan hätään guinnesit. Herätimme hieman hämmennystä nestepitoisella menyyllämme. Valkoihoisen tarjoilijan piti selittää omallemme, että olemme 'Finnish because they're from finland'.

Kävelimme parin lisätuopposen jälkeen takaisin kämpille. Matkalla bongattiin jätkien hulppea naukkailu alusta.

Hmjeeh. Vielä yksi otos.

Näissä tunnelmissa suunnistimme takaisin kotio. Kävimme vielä irkkutyyppisessä baarissa, jossa olimme me ja kaksi muuta ihmistä. Juttelimme mukavan kyypparin kanssa, joka tykkäsi asiakkaista jotka ryyppäsivät ryyppäämisen takia. Amen brothers.

4 kommenttia:

- Outi - kirjoitti...

Onpa hyvän näkönen paikka, välillä vähän erinäiköisempää. =)
Niin ja piti kertoman vielä, että Tonava on sininen vain rakastuneitten ihmisten silmissä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Pyssytinhän taitaa olla 20 mm Oerlikon.

VapaaHerra kirjoitti...

Sehän se. Tosin sanaa Oerlikon nimeä ei botskin spekseissä lukenut, mutta siksi sen itsekin tuumasin.

Sanuska kirjoitti...

Tuttuja maisemia :) Itsekin tuli tuolla paatilla tallusteltua..
http://sanuska.1g.fi/kuvat/Reissut/San%20Francisco%204.-10.2.2008/