maanantai 8. syyskuuta 2008

Päivä 39 Yellowstone ja Wyoming + boonuskuvasektori

Jopas taas tuli tänään reissattua.

Aamu oli mukavan kirpsakka. Keräsimme kamoja kasaan ja join parikuppia kahveeta ennen checkouttia ja kävin sitten nopsaan vessassa. Kun ensimmäisen kerran katsoin lämpömittaria (toimii taas \o/) se sanoi että 11 astetta. Lähdimme ajamaan kohti Yellowstonea. Uusi takkini piti minut mukavassa lämmössä ja esti inhan selkähiostumisen. Pääsimme sisään puistoon ja pysähdyimme ottamaan valokuvia joesta. Tuli ja leimaus ! Olin unohtanut kamerani päälle yöksi (se ei mene itsestään pois päältä kun on ollut usbipiuhan perässä) ja siitä oli akku lopussa. Onneksi James lainasi pokkariaan, että minäkin pääsin räpsimään kuvia. Hetken ajettuamme eteenpäin alkoi liikenne takkuilla. Syy siihen oli mitä herkullisin.

Melkonen möhkö. Seuraavaksi kuvattiin hieman peuroja joen toisella puolella mässyttelemässä ruohoa.

Niin tässä postissa on paljon kuvia koska en enään muista mitä piti kirjoittaa koska edellisen majapaikan (super 8 motel) netti yhteys oli aivan susipaska etten saanut aikaiseksi ja nyt pitäisi puserrella kahden päivän takaa jutut.

Seuraavaksi lähdettiin katsomaan kuumia lähteitä. Olihan ne erikoisia juitsuja.
Oli kuumia kylpyjä.

Mutaisia kuumia kylpyjä.

Ja bakteerijokia..

Tavallisia jokia.

Ja pikkukiehuja (oma sana).


Sitten alkoi suolet lonksaa ja lähdettiin etsimään ruokaa. Menimme Old Faithful Innin alueelle ja hauskan sattumuksen takia aivan läheltä löytyi myös Old Faithful niminen kuuma lähde ! Seuraava purkaus oli ennustettu noin 30 min päähän joten menimme vartoilemaan ja sain samalla testata uuden takkini lämpimänäpito-ominaisuuksia. Hyvin toimi. James halusi kuvaan lähteen kanssa.

Pitkästyttävän odottelun jälkeen lähde vihdoin purkautui ja olihan se vaikuttava.

Mokoma purkautui suoraan päällemme. Lähdimme syömään Inniin. Huikea monikerroksinen hirsimökki. Sellainen missä riders of Rohan asuu, mutta paaljon isompi. Otin buffalo wingsit ja kulhollisen huibua keittoa sekä pannullisen kaffetta kun sormia vähän paleli. Ulkona oli ollut noin 12 lämmintä ja aika tuulista. Kameraa olin sohotellut kohti suihkuttelijaa monta turhaa minuuttia. Ruoka oli hyvää ja kuten jo sanoin se soppa oli taivaallista. Vähän kuin parasta lasagnen sisustaa (sitä punaista settiä), mutta vähän sakeampaa ja goudajuuston palasia seassa.

Ruokittuina jatkoimme kohti poistumistietämme East Gatea. Matkalla kuvasimme vielä yhden vesiputouksen.

Ja James halusi apinoida..


Sitten lähdimme ajamaan kohti Sheridania. Sheridan on Wyomingissa ja wyoming on beef countrya =D. Tiemme vei meidät vuorten yli. Pilvet roikkuivat vuoren rinteillä ja ilma kävi kosteaksi.

Lämpötila laski edelleen. Tuli ihan koti mieleen.

Ja luntakin oli.

Sitten vähän erikoisempi juttu eli open range. Tarkoittaa sitä, että lehmuja saattaa vaellella tiellä siellä täällä. Me ajelimme tyylikkäästi avo-autolla ja kesärenkaat alla mutkaisia teitä ja tämmöiset bonushirviöt saattoivat hyökätä tien yli vain kulkeakseen ylös jyrkkää mäkeä.

Mikä niitäkin riivaa..

Pääsimme kuitenkin perille kohtuulliseen motelliimme jossa kyllä ei ollut luvattua jääkaappia huoneessa ja nettikin toimi vain nimellisesti.

Ei kommentteja: