keskiviikko 13. elokuuta 2008

Päivä 13 Ameriikan plussat ja miinukset

Yöllä oli satanut ja herätessä oli tosi nihkeä olo. Tekaisin itselleni aamulla tuhdin kolmen pihvin aamupalan ja join viimeisen olueni pois kuleksimasta. Raavin kamat kasaan ja tuskastuin jälleen kerran amerikkalaisiin muovikasseihin. Nämä kelvottomat täällä pakkaavat ostoksensa miljoonaan erilliseen melko ohueen pussiin jotka hajoavat jo maktalla autoon. Pusseja kerääntyy kuin huomaamatta kauheat läjät nurkkiin. Vahvasti epäilen, että olisivat biohajoavia. Kierrätys, mitä nynnyjen hommaa ! Niin ja pulloja voi palauttaa vain erikoismestoihin (kuulemma, en ole yhtään nähnyt) joissa maksetaan painon mukaan. Arvatkaapas jättääkö kaikki pullonsa siihen missä se tyhjenee ja että onko roskikset täynnä niitä.

Jottei menisi ihan viherpiiperrykseksi voisin narista hetken muista pikkuvitutuksista. Täällä on yleistä käyttää korttilukkoja. Miinus tässä on se, että kortit unohtavat miten toimia avaimena jos niitä katsoo rumasti tai vaikka laittaa sen taskuun missä on jo joku muu kortti. Tai sitten ettei elämä olisi yksinkertaista niin ihan muuten vaan. Näin siis tähän asti, mutta annan nykyiselle asumukselleni jos kortti kestää kaikki 3 yötä.

Vesi on täällä pulloissa, mutta toisin kuin Madonna ihmiset kylpevät myös muussakin kuin Evianissa. Tarkoittaa sitä että vesijohtoverkkokin täältä löytyy. Olen jo muutamassa viikossa alkanut arvostaa suomalaista vesijohtoveden laatua (sitä siis voi juoda jos ei asu nokian periferiassa). Ja sitä miten kraanasta voi yhdellä selkeästi merkityllä vivulla valita kuinka paljon ja miten lämmintä vettä tulee. Tähän astisissa asumuksissani on esimerkiksi suihkussa ollut vain yksi asento eli vettä joko tulee täysillä (ei juuri ollenkaan) tai nou. Veden lämmön random vaihteluihin totuin jo armeijassa, mutta mainittakoon sekin nyt tässä ettei tule käsitystä mistään shangri-la:sta. Vessaa vetäessä aina jänskättää jaksaako vesi kierre imaista viimeisetkin kikkareet ennen kuin puhti loppuu. Tuntuu kuluttavankin vettä aika paljon. Veden säästäminenkin on nynnyille. Nykyisessä asumuksessani jouduin hetken vartoilla ja vetäistä uudestaan kun pönttö oli kerännyt puhtia. Oras ja IDO 59 tänne heti niin ymmärtäisivät nämäkin, mitä on sivistys.

Hissit ovat hitaita eivätkä jaksa hinata kokoonsa nähden kovinkaan montaa ihmistä kerralla. Pesukoneet ovat perseestä myös. Pitäisi olla vieressä koko ajan vahtaamassa, että rinse valo syttyy, avata kone ja lisätä huuhtelu aine. Kyllä, kuulitte oikein, ostimme Jameksen kanssa pullollisen huuhteluainetta eikä minua tarvinnut kauaa suostutella. Olenkohan muuttumassa ilmansaasteiden vaikutuksesta homoksi ?

FOX on uutiskanavana perseestä, mutta pienenä kuriositeettina ja viihteenä priceless. Varsinkin puolueettomat analyysit presidenttiehdokkaista ja heidän edesottamuksistaan on hulvatonta katsottavaa. Asun siis Castleberry Innissä ja minulla on oma huone ja TV !

Hyviä juttuja täältä löytyy myös: Hooters, halpaa heinekenia (menee veden korvikkeena kivasti jos on jano eikä harmita sitten niin paljoa), liikenteessä ystävällisiä rekkakuskeja, sekä muita aivan ihania amerikkalaisia tavallisia pulliaisia. Tänäänkin yksi täti oli minulle lisännyt huuhteluaineen Jameksen naisen hotellin pyykkituvassa (kone oli jo ehtinýt lopettaa käymisensä kun pääsin itse paikalla). Tämä ei siis ollut mikään hippi backpackeri vaan ihan tavallinen perheenäiti. Kiittelin tätiä kovasti.

Pääsimme viimein lähtemään kohti Atlantaa (olimme kiinnostuneet antamaan sotilaallista apua riistäjä ryssää vastaan taisteleville urheille Georgialaisille), jossa kohtasin tähän astisen matkani häkellyttävimmän liikenne ympyrä,interchange härdellin. GPS laitteen ruudulla vihreä viiva kulki kuin hämähäkin seitin läpi ja vikaanhan se James sitten ajoi. Noh pääsimmepä näkemään, että melkoiseen hoodiin on taas tultu. Hotelli on kyllä siisti, mutta aika sivilisaation rajalalla ollaan. Ja selkeätä vähemmistöä =D. Oma huoneeni on melko vaatimaton, mutta siisti. FOX on parhaiten näkyvä kanava, en osaa sanoa onko täällä digi tv vai mikä systeemi, mutta puolet kanavista näkyy todella huonosti.

Pieni nälkä vaivaa, mutta en jaksanut lähteä viereiseen ravintolaan syömään enkä juomaan. Väsyttää jotenkin. Ehkä new yorkista noin pari viikkoa sitten yskivältä kiinalaiselta saamani basilli on itänyt ja alkaa jo järsiä sisuskalujani ! Onneksi muistin huikata Jamekselle, että ottavat tähteet minulle doggybagiin. Pitäähän sitä kokeilla amerikkalaista perinnettä.

Pitää vielä illalla testata hotellin kylpyamme ja new yorkista ostettu karvanpoistoaine. Ehkä plussa lista vielä kasvaa ! En ole tänään vielä saanut napsaistua kuin muutaman kuvan. Katsotaanpas.

Kun tämä idiootti puhalsi ohi ei paljon naurattanut.

Kaverilla oli iso pickuplava täynnä iiisoja renkaita joita ei oltu kiinnitetty mitenkään. Ilmeisesti oli kova luotto siihen, että amerikan tieverkossa ei töyssyjä ole. On muuten. Enpä haluaisi olla lähellä kun tuosta rengas töyssyssä irtoaa.
Tällä ei tietty ole merkitystä jos asuu turvallisessa matrixissa.

Made by Volvo, obviously.
Atlantassa emme ainakaan saapuessa kohdanneet puna-armeijan panssareita.


Päästiin siis kuitenkin perille ja nyt odottelen dogibägiä, katselen foxia ja kikkailen.. kekekekekke. Huomenna aquarium ja atlanta zoo.

Ei kommentteja: