sunnuntai 24. elokuuta 2008

Päivä 24 Las Vegasiin

Heräsimme taas aamulla yllätykselliseti ja lähdimme kohti grand canyonia. Koska olimme hillopäälliköitä emmekä tahtoneet avustuksilla elävien mukaan lentsikkaan marssimme ilman varausta helikuupteri yhtiöön grand canyon airportille ja ostimme lennot 245$ mieheen.
Tässä yksi maisema

Nyt pitää lähteä ryyppäämään paska jatkuu aamusta
Paska jatkuu ilman unta..
James halusi vuoripukkeilla

Grand canyonissa oli myös kävellen paljon kivoja maisemia

mmhh tulee vaan Outia (nimi muutettu) ikävä.

Ennen lähtöä noin miljoona asteinen turvavyönsolki hyökkäsi Jameksen käsivarren kimppuun. Hän valitti kuin ämmä. En huomannut omassani kuin pientä lämpöä. Menimme syömään läheiseen meksikaanien pitämään pihviravintolaan.

Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. James otti onnekseen vain 1/2 ribsin koska se järkäle mikä lautaselleen tuli oli jo melkein liikaa. Good value there. Oma cowboy steak oli myös runsas pavuilla, folioperunalla ja maissilla. Talon oma kalja (rattlesnake beer) oli hyvää mutta kovin tyyristä. 3 x 0,33 oli 21$ ilman veroja ja 15% automaatti tippiä. Loppujen lopuksi kärsimme 85$ dollaria hyvästä ruuasta joka hitaudesta päätellen teurastettiin varta vasten. Mutta kerrankos sitä. Matka jatkui kohti hoover damia. Ameriikan teillä kannattaa pitää silmät auki. Silloin voi ohittaessa bongata pickupin lavalta jotain silmiä hivelevää ja palleja kutittavaa.
'76 camaro

Tai niin ainakin luulen ... klassikko kuitenkin.

Matkalla oli moneen kertaan käynyt selväksi, että minulla on laho pää. Keskustelimme kumppanini kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että minulla pitää olla pieni homoisa runoilijan vihko johon tuhertaa. Ainoa vaihto ehto oli Walmartin lemmikki kissa Hannah Montanan värejä kantava tuote. Teimme siis pienen lenkin ja pääsimme parkkikselle jossa oli pakko räpsäistä kuva siitä miten käy kun päästää vaimon rattiin.

I can has parking space ?

Hannah vihkoja ei ollu kierreselkä taskukoossa joten ostin perusvihkon, pari kynää ja perkeleesti Hannah tarroja. Sekä 6 plo gatoradea ja perhekokoisen smirnoffpullon (13,99$/1,5l). I luvs walmart. Niin ja heinekenia. Maksoin toista kertaa matkalla visa elektronilla joka toimii täällä kuin luottokortti. Ei muuten kannata hukata sillä isompia ketjuja lukuunottamatta mitään henkkareita tai pinnejä ei kysellä senkun höylää vaan. Ladoimme kamat autoon ja todistimme kuinka jo sisällä bongaamamme imbesillin näköinen highschool jamppa jolla oli taskut polvissa huuteli pienen arizonalaisen pikkukylän walmartin pihalla toisille vahinkolapsille 'wassup niggerz' ja piiri pieni pyörii. Pyörittelimme päitämme ja pistimme acdc:n soimaan ja ilmastoinnin täydelle kylmäykselle.

Niin ollessamme grand canyonissa (elevation 8000ft) oli ilma kuivaa ja vain 29C lämmintä. Heti tultuamme alas 3000 ft oli lasissa jo 35. Hoover damilla oli hirviät checkpointit terroristi pommien varalta, mutta koska allamme oli avo chrysleri niin menimme ruuhkattomalle pikkuauto kaistalle josta meidät heiluteltiin iloisesti läpi sen kummemmitta kuumotuksitta. Hoover damia on käynyt syynäämässä kaikki taktisten ampumapelien suunnitelijat. Oikeesti. Sen verta tutun näköisiä rakennelmia tuli vastaan. Niistä en kuitenkaan jaa teille kuvaa vaan tämän mielenkiintoisen lähinnä natsisaksasta muistuttavan kuvan jonka sielun veljeen törmäsimme myös New Yorkissa.


Selvittyämme padosta ja Boulder citystä seurasi pätkä valaisematonta kiermurtelevaa maantietä kunnes yhtäkkiä yhden nyppylän takaa edessämme velloi jo kaukaa uskomaton valomeri. Tämä on paras otos mitä pystyin liikkuvasta autosta pikkupokkarillani ottamaan.

Ja jo kaukaa havaitsin hotellimme erehtymättömän valokeilan kaikkein kirkkaimpana. Asumme siis Luxor hotellissa. Se on se mustalla lasilla päällystetty suuren suuri pyramidi jonka katolla on iso tuikku joka peittoaa muut las vegasin valon lähteet niin että sen näkee jo kaukaa.

Hirvittävän pyörimisen jälkeen onnistuimme viimein saamaan auton selfparkkingiin. Kiitos TomTom. James sanoi osuvasti että keke tiimi saapui kaupunkiin. Jättäessämme auton parkkiin otin takaloosterista pikkurepun selkääni, kassin powerade pulloja, toiseen kainaloon pahvisen walmart kenkälaatikon, päähän nahkastetsonin, jalkaan walmart maasto cargopantsit ja eläkläiset t-paidan. Näissä tamineissa luovimme checkinniin noin vartin. Luonnollisesti kaikki aasialaiset tällätyt akat ja muut naisenkuvat olivat aivan märkänä tälläisen alkuvoimaisen olemuksen edessä. Olinhan hiestä melko märkä. Klo 21:20 oli kaupungissa lämpöä 38 astetta Celsiusta. Aurinko ei ollut paistanut enään aikoihin. Pääsimme sisään huoneeseen, joka ei ollut buukkaamamme pyramidisivu vaan east tower luukku. Noh ei siinä vielä kaikki, mutta perkeleet eivät olleet edes jääkaappia huoneeseen laittaneet. Kaikesta huokui rahastuksen maku että tulkaa meille juomaan kylmää kaljaa. Onneksi näistä säälittävistä yrityksistä ei suomalainen teekkari lannistu. Olimme bonganneet käytävän päästä ilmaista jäätä jakelevan koneen (amerikkalainen instituutio ilmastoinnin ohella ja siitä myöhemmin) josta täytimme jääpala astian. Ja vessan roskiksen. Ja huoneen toisenkin roskiksen. Nauroimme räkäisesti lapulle jossa pyydettiin säästämään sähköä kun täällä nevadassa on kovin kuivaa. Oma oli syynsä saatana. Eikä siinä vielä kaikki. Langatonta verkkoa ei täällä ilmaiseksi ole eikä oikein edes maksusta. Respa kertoi, että verkko piuhan löytää telkkarin takaa (luonnollisesti) ja tämäkin lysti maksaa 13,99/päivä/läppäri. Että toivottavasti arvostatte näitä raportteja.

Hotellissa Jamekselle iski kummallinen pesimisvietti. Netin puuttuminen ei haitannut ja hän julmasti pilkkasi haluani päästä yhteyteen teidän rakkaiden kultapuppeleiden kanssa. Sitten hän alkoi silittää ja onnistuin ujuttamaan lähes tomaattivapaan YK-paitani mukaan. James kuvasi ständiltä pornoa ja otimme kalifornian shampajna kuvat (kyllä kuulitte oikein california champagne). zing zing saatana. James alkoi olla vauhdissa ja oikein natsina pakotti minut juomaan. Kun olimme hänen mukaansa tarpeeksi kuosissa kävimme käyskentelemään alas. Tämä paikka on täynnä aasialaista syntyperää olevia naisia joilla on lyhyet hameet. =D

Täältä tähän. en esikatsele tai korjaa mitään

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä lehmäkuva!

Mihinkäs se pimeän tien rengastarina katos? Entä miten James pääsi kiipeämään vuorelle, kun ei se mikään gaselli minun tietojeni mukaan ole (pukista en ole varma).

T: Jokke

Jari Hietaniemi kirjoitti...

Grand Canyon jaksossa oli ehdottomasti upeimmat kuvat tähän asti. Jamesin kivenkova poseeraus, hoikka venäläisturisti-jalkavaimon peppu ja nuo upeat kanjonit, jotka oih niin vain muistuttavat kuvaajansa kivisistä kanjoneista.

VapaaHerra kirjoitti...

Sinne se vaan kuule kiipeli, mutta puuskutti kovin kun takaisin tulo oli kuulemma kovin raskas 'tässä korkeudessa'. Itse mietin että jos se tuolta tippuu niin kuka vittu mut sinne vegasiin vie.

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon kato ninja...

Anonyymi kirjoitti...

"Ennen lähtöä noin miljoona asteinen turvavyönsolki hyökkäsi Jameksen käsivarren kimppuun. Hän valitti kuin ämmä. En huomannut omassani kuin pientä lämpöä."

Kun se sattui olemaan varjossa :D Mutta testattuasi sitä ajajan puoleista, itkit pahemmin.. Ja kuinka nahkapenkit & -kädennoja on oli liian kuumia, samoin kuin Hooverin betoni.. Ja ilmaa noin 20x päivässä, joka päivä. :p